Recept IJsthee

Recept IJsthee

Hoe maak ik ijsthee? wat is de beste thee voor ijsthee, een recept voor ijsthee.

IJsthee, een verkoelende en smaakvolle drank, heeft wereldwijd aan populariteit gewonnen. Met zijn talloze variaties en mogelijkheden om te genieten, is ijsthee een favoriete keuze geworden voor warme zomerdagen en ontspannen momenten. 

IJsthee biedt een heerlijke en verfrissende manier om te genieten van thee, vooral tijdens warme dagen. Met verschillende bereidingswijzen en eindeloze smaakcombinaties, kun je eenvoudig je eigen unieke ijstheecreaties maken. Of je nu kiest voor klassieke zwarte thee, delicate groene thee of creatieve fruitige mengsels, ijsthee is een veelzijdige drank die zowel in smaak als in genot tevredenheid brengt. Onthoud dat je altijd kunt experimenteren met ingrediënten en verhoudingen om de perfecte ijsthee voor jouw smaakpapillen te vinden.

 

We kennen verschillende bereidingswijzen:

Koude Infusie - Een eenvoudige manier om ijsthee te maken, is door theeblaadjes in koud water te laten trekken. Plaats ze 's avonds in een kan met water en laat ze 's nachts in de koelkast staan. Het resultaat is een zachte en subtiele smaak.

Warm Gebrouwen IJsthee - Bereid de thee zoals je normaal zou doen, maar verdun het vervolgens met koud water en ijs. Dit behoudt vaak de karakteristieke smaken van de thee.

Gekruide IJsthee - Voeg kruiden, zoals munt, gember of kaneel, toe aan je ijsthee voor een extra smaakdimensie.

Fruitige IJsthee - Voeg vers fruit of vruchtensap toe aan je ijsthee voor een natuurlijke zoetheid en een fruitige twist.

 

Wij maken de ijsthee het liefst warm gebrouwen, omdat de smaak en aroma van de thee dan het beste vrij komt. 

Een ijstheerecept met onze green lemon sencha thee: 

Vul een grote kan of pot voor een kwart met gekookt water, laat afkoelen tot 80 gr. (ca. 1,5 minuut wachten) anders wordt de (groene thee) bitter. Voeg ongeveer 7 gram green lemon sencha toe en laat dit zeker een minuut of 10 trekken. Verwijder de losse thee door een filter en vul de kan verder met koud water en ijsblokjes. Voeg naar smaak nog wat limoen of citroen, munt of sinaasappel toe.

Klaar is je gezonde, frisse ijsthee! Geniet er van!

Liever een andere thee gebruiken? Gebruik in plaats van de green lemon sencha ook eens onze zwarte zomerthee, de sunflower cranberry of een van onze vruchtentheemelanges.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.